2010. május 21., péntek

30 éves a Pac-Man!





Bevallom nem vagyok jó évfordulókból, így nagy örömmel pillantottam meg a legnagyobb keresőben a külön erre az alkalomra szerkesztett animációt. GOOGLE PAC MAN! Először azt hittem, csak animáció...

De nem!

Most fordul elő először, hogy a világ vezető internetes keresőjének címlapján játszani lehet, sőt a flash sem volt eddig ismert a Google-kezdőlapon.  Az 1980. május 22-én világra hozott,  azóta világhírűvé vált árkád videó játék e tekintetben is az első.

A Google szót formáló pályán a megszokott módon (jelen esteben a nyilakkal) kell Pac-Man-nel mozognunk. Természetesen a négy ellenséges szellem (Blinky, Pinky, Inky és a gonosz Clyde)  itt is nehezítik a játékot. A "Pénzbedobás" gomb segítségével akár ketten is játszhatnak. Külföldi oldalak szerint összesen 256 szint található meg, csak úgy mint a rendes játékban. Ha valaki végig viszi infót mindenképpen küldjön nekünk!

A mindösszesen harminc folytatást megért játék kedvelői számára jó hír, hogy a fejlesztő Namco Bandai az évforduló alkalmából egy teljesen új Pac-Man bemutatását tervezi.

A Google-től Ryan Germick ezt nyilatkozta

„remek ötletnek tartottuk, hogy ne csak utaljunk valamivel a kezdőlapon a játékra, hanem pac-manezni is lehessen” .

A Google-Pac-Man két napig lesz látható a a google főoldalán.

 Hajrá!


UPDATE

/Rekordom a Google Pac Man pályáján 6170 6570 7200. És Nektek? Írjátok meg Nekünk!/ 


Nincsenek megjegyzések: