2013. január 17., csütörtök

DOStalgia - A személyi számítógép hőskora

Esemény ajánló...

DOStalgia - A személyi számítógép hőskora
   
A tárlat "ínyencségei" közé tartozik a világ első mikroprocesszora, az Intel 4004, ritka Sinclair ZX Spectrum klónok a Szovjetunióból, valamint az informatika nagy egyéniségeihez, köztük Charles Simonyihoz, Jay Minerhez, Jánosi Marcellhez kötődő tárgyak.

A DOStalgia bemutatja az első magyar IBM PC kompatibilis számítógép, a Proper-16 egy teljes konfigurációját is. A különleges magyar számítógépről a gyártó cég alapító igazgatójának, Kovács Győzőnek a múzeum felkérésére, 2011-ben írt személyes visszaemlékezését is elolvashatják a látogatók. A 2012 decemberében elhunyt szakember a magyar informatika úttörője volt, a rendezők a kiállítással az ő emléke előtt tisztelegnek.
A kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a túrkevei Finta Múzeum, az Intel Hungary Ltd. közvetlen magyarországi kereskedelmi képviselete és két magángyűjtő, Mári Zsolt és Nagy Károly gyűjteményeinek legérdekesebb tárgyaiból állították össze.

A DOStalgia kiállítás március elejéig látogatható Szolnokon. A nyitva tartás ideje alatt régi, DOS alatt futó játékprogram kipróbálására is lehetőség adódik.

Megnyitó - jan. 17. (csütörtök) 16:00
Nincsenek megjegyzések: